Landelijke brocante stijl - Page 4

 • Ook in de moestuin....

  Ook in de moestuin kunnen we ons af en toe uitleven of kunnen we op zoek gaan naar mooie plaatsjes. Vooraleer we terug naar binnen gaan........naar onze woonkamer en keuken.......laat ik jullie graag nog even meegenieten van enkele mooie sfeerfoto's uit onze moestuin.

  Tuinspel2014 010b.jpg

  Dit bijenhotel knutselde ik vorige zomer in elkaar. Het bijenhotel wordt ondertussen druk bezocht. De solitaire bijen zorgen voor de bestuiving in de moestuin.

  Tuinspel2014 011b.jpgTuinspel2014 012b.jpg

   Dat de bestuiving wel degelijk gelukt is, kunnen jullie bij bovenstaande foto's zeker vaststellen. De tomaten en de komkommers smaakten heerlijk.

  Tuinspel2014 032b.jpg

  Ook het hek dat dienst doet als toegang naar de moestuin straalt een landelijke sfeer uit.

  Tuinspel2014 040b.jpg

  In de border met planten hoort deze oude lantaarn zeker thuis.

 • Sfeerhoekjes buiten!

  Terwijl we in ons hoofd al plannen maakten voor de woonkamer en de keuken, konden we buiten wel ons ding doen. 

  Tuinspel2014 003b.jpg

  Met de voorwerpen die we in ons huis vonden, konden we hier en daar al wat sfeerhoekjes creëren. Bij de eerste foto gebruikten we een oude fiets die op zolder stond. De zinken emmers en de zinken gieter fleuren het geheel wat op.

  Tuinspel2014 041b.jpg

  Bij de tweede foto is er een deel van een oude kraan te zien. Deze kraan was ook terug te vinden in ons huis toen we het aankochten. Er moest toen water opgepompt worden. Waterleiding lag er nog niet binnen. Nu doet de kraan dienst als watertoevoer in een zinken kuipje.

  augustus2013 034b.jpg

   

   

 • Hoe zag ons interieur er in 't begin uit....?

  Bijna 20 jaar geleden kochten wij grenen meubelen toen we trouwden. We vonden ze toen prachtig en we waren er heel trots op. Door de jaren heen groeiden we naar die landelijke....brocante...stijl. Grenen meubelen tot hun recht laten komen bij een 'landelijke brocante stijl' is echter niet eenvoudig. Aanvankelijk hebben we dat toch enkel jaren geprobeerd.  We verzamelden al tal van brocante spulletjes. We vonden ze mooi en we wilden ze vaak meteen uitstallen. Toch was het resultaat op die grenen meubelen niet altijd datgene wat we in ons hoofd hadden.

  januari2015(deel2) 022.JPG januari2015(3) 001.JPG 

  januari2015(3) 007.JPG januari2015(3) 004.JPG

  Stilaan groeide het plan om onze woonkamer en keuken grondig aan te pakken.